Меню
Количка

Условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН

NUGGELASULE.BG

 

 

Моля за внимателно прочитане на тези условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако не приемате тези условия, моля не използвайте този уеб сайт.

 

Настоящите общи условия регламентират отношенията между “АРЛЕН БГ” ООД,  гр. София, ж.к. „Банишора”, ул. "Враня" 73, вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 207285148, собственик на уебсайт WWW.NUGGELASULE.BG и лицата,  ползващи онлайн магазина, находящ се на www.nuggelasule.bg


Запазваме си правото да отказваме поръчки, без да има разходи за потребителя в случай на техническа грешка на сайта ни и обявена разлика в цената. Арлен БГ ООД не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите, платени от потребителя предварително, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация или използването на кодове за отстъпки по време на промоция!


 

ДЕФИНИЦИИ

 

 • “ПОТРЕБИТЕЛ” – всеки, който е заредил в своя браузър уебстраницата www.arlenbg.com, както и потребител по смисъла на ЗЗП.
 • “ЗЗП” – означава Закон за защита на потребителите.
 • “ЗЗЛД” – означава Закон за защита на личните данни.
 • “САЙТ” – означава уебсайта, находящ се на www.nuggelasule.bg
 • “ОНЛАЙН МАГАЗИН” – означава виртуалният магазин, находящ се на www.nuggelasule.bg, предоставящ възможността за закупуване на стоки през Интернет.
 • “ПОЛЗВАТЕЛ” – означава лице,  ползващо функционалностите на сайта.
 • “ЛИЧНИ ДАННИ” - означава лични данни по – смисъла на ЗЗЛД.
 • “НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ” - означава наложен платеж по смисъла на ЗПУ.
 • “ОБЩИ УСЛОВИЯ” означава настоящите общи условия. С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение, находящи се на сайта, с изключение на линка сочещ към тези общи условия, ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина.
 • „ПОРЪЧКА” е индивидуалната заявка на потребителя за закупуване на стоки на www.nuggelasule.bg, заявка за покупки по телефона, или заявки, изпратени на електронна поща.
 • УСЛУГИ” са всички действия, осъществявани от “АРЛЕН БГ” ООД по повод предлагането, продажбата и доставянето на стоки от www.nuggelasule.bg.

 

 

 ОБЕКТ НА ПРОДАЖБА

 

Обект на  продажба  в този уебсайт са  разнообразни видове стоки, предназначени за потребителите, описани и подредени в раздели. Цената на всяка стока е в български лева с включено ДДС.

Всички покупки  на продукти от www.nuggelasule.bg са ограничени до лична употреба и не могат, без изричното писмено съгласие на www.nuggelasule.bg, да се извършват във връзка с препродажба, или търговска употреба. Ние си запазваме правото да ограничаваме количествата до нормалният размер на покупки на дребно.

 


ЦЕНИ


Крайната цена на стоките е изписана на страницата за представяне на съответния продукт в български лева. Всички цени, посочени в този сайт, са с включен ДДС и не включват цена за доставка.  Цените за доставка представляват сумата за доставка на куриерската фирма – доставчик.

 


РЕГИСТРАЦИЯ

 

Разглеждането  на  онлайн магазина  е достъпно  за  всички  посетители.  Регистрацията не е задължителна и клиентът може да направи поръчка, без да се регистрира. Регистрацията улеснява при следваща поръчка, тъй като в този случай не се изисква повторно въвеждане на данни за доставка.

 

 

ПАЗАРУВАНЕ В NUGGELASULE.BG


След като сте избрали артикул от нашия онлайн магазин натиснете бутона „КУПИ". Ако допуснете грешка с избора на стока, можете да изтриете артикула от Вашата количка и да натиснете бутона „ОБНОВЯВАНЕ". След приключване на пазаруването натиснете бутона „ПЛАЩАНЕ". В отворения прозорец Вие решавате дали да напарвите поръчка като вече регистриран потребител, или сега да си направите регистрация, или да използвате опцията да закупите "КАТО ГОСТ".

 

 

НАЧИН НА РАЗПЛАЩАНЕ


Стойността на поръчаните артикули може да бъде заплатена по няколко начина - плащане в брой на куриера, плащане с банкова карта към терминал на куриера и плащане чрез виртуален пос терминал.

 • В брой при получаване на пратката

При доставка на пратката до адрес, плащането се осъществява чрез наложен платеж директно на куриера. Ако доставката е до офис на куриерската фирма, пратката се заплаща в брой в офиса на куриера.

 • С банкова карта при получаване на пратката
При доставка на пратката до адрес, наложеният платеж може да бъде заплатен и чрез банкова карта на мобилен терминал, който се предоставя от служителя на куриерската фирма.  Ако доставката е до офис на куриерската фирма, пратката се заплаща на терминала в офиса на куриера.
 • Чрез виртуален пос терминал при поръчка
Преди полето за финализиране на поръчката се избира начин на плащане. При избор за директно плащане онлайн, системата автоматично прехвърля за плащане към страницата на виртуалния пос терминал. Там следва да се въведат данните за дебитната или кредитната карта, с която ще се плаща. Отново автоматично системата уведомява дали плащането е извършено успешно.
   

ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКИТЕ

 

След като получим Вашата поръчка, ние ще се свържем с Вас на предоставения телефон за потвърждение и уточняване на подробности.

 

 

ДОСТАВКА

 

Заявената за покупка стока се доставя чрез куриер на посочения от Потребителя адрес за доставка, освен в неделя и официалните празници, когато поръчки не се доставят в срок от 1 до 3 работни дни от потвърждението на поръчката. NuggelaSule.bg не носи отговорност за забавена пратка, причинена от куриерската фирма.


При натоварване на куриерската мрежа е възможно забавяне на доставката, за което NuggelaSule.bg ще Ви информира.


Поръчки, направени след 16.00 ч. в работни дни, се обработват на следващия работен ден (по време на промоционални кампании е възможно забавяне на доставките). 


Поръчки, направени в събота и неделя се обработват в понеделник.


Продуктите се изпращат и доставят чрез куриерски фирми " "ЕКОНТ" и "СПИДИ"


Доставката на продукти с обща стойност над 60 лв. е безплатна за клиента и се поемата е за сметка на NuggelaSule.bg


Цената за доставка на пратка със стойност под 60лв. е 2.90 лв, до адрес или 2.90лв. до офис на "ЕКОНТ", независимо от броя на поръчаните продукти в пратката.


Изисквания за доставки с фиксиран час се заплащат допълнително съгласно тарифата на куриерската фирма.


Доставки се извършват само на територията на България и само след потвърждение от страна на Потребителя. Представител на електронния магазин NuggelaSule.bg се свързва по телефона с потребителя за потвърждение на поръчката и уточняване на детайли относно доставката.


При сгрешен или липсващ продукт грешката се поправя и съответните продукти се изпращат на същия или следващия работен ден, като разходите по доставката са  за сметка на NuggelaSule.bg. Клиентът не заплаща нищо допълнително.


При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

 


ПРЕДАВАНЕ НА СТОКАТА

 

Стоката се предава на Потребителя или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Клиента. При предаване на стоката Потребителят или третото лице подписват придружаващите я документи. В случай, че Потребителят не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес, или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, NuggelaSule.bg се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по новата доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.


При получаване на доставката, проверете съдържанието на поръчката за съответствия на изпратената стока с подадената заявка. При констатирани нарушения във външния вид на стоката се обърнете към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката.

 

 

ПРЕДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ, СЪПЪТСТВАЩИ СТОКАТА

 

При получаване на поръчаната стока Вие получавате касова бележка и гаранционна карта, в случай че стоката има гаранция. Гаранцията на стоките е валидна на територията на Република България.

 


ОТКАЗ ОТ СТОКАТА


Потребителят има право да се откаже от поръчаните стоки в срок от 14 работни дни от получаването им в случай, че те не са използвани, не е увредена целостта на опаковката им и е запазен търговския вид (всички етикети, стикери и т.н. трябва да са на стоката), в който са получени и условията на ЗЗП.


NuggelaSule.bg е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от поръчаните стоки, при условие, че са в горепосочения запазен търговски вид.


Съгласно ЗЗП Потребителят е длъжен да съхранява получените от доставчика стоки, тяхното качество и безопасност по време на горецитирания 14-дневен срок за отказ от поръчаните стоки.


За стоките в гаранционен срок важат условията гаранционните условия на съответната фирма производител.

 

 

РЕКЛАМАЦИЯ

 

Веднага след получаването на стоката, Потребителят следва да провери за евентуални несъответствията с договореното. В случай, че има несъответствия, Потребителят следва да направи рекламация в писмен вид за тях по реда на  Закона за защита на потребителите.


Поръчвайки продукт с определен цвят, който е идентифициран чрез номер или наименование на съответният специфичен цвят, Потребителят се съгласява с покупката му. Ако по някаква причина са не сте удовлетворени, моля свържете се с нас, или сверете цветовете със  сайта на производителя. На рекламация не подлежи стока, за която клиента е бил предварително предупреден за несъответствие. Ако при получаването на стока, тя е с нарушена или разпокъсана опаковка, рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на куриера още при самото получаване на стоката. В случай, че клиент приеме такава пратка и не предяви своите претенции пред куриера, с получаването и отговорностите по рекламация се прехвърля към куриера, доставил пратката и клиента. При такива обстоятелства важат условията за рекламация на пратки на съответната куриерска фирма.

 

 

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

 

Потребителите, които поръчват стоки през електронния магазин arlenbg.com, както и тези, които правят поръчка по телефона, имат право:


 • Да поръчват предлаганите продукти, или да ги откажат/предявят рекламация по установения ред, съгласно тези Общи условия и законодателството на Република България.
 • Да се информират относно своята поръчка.
 • Да получат с доставка заявения продукт/и , като доставката се извърши на посочения адрес за доставка, след заплащане на продажната цена по описания ред по настоящите „Общи условия”.
 • Да прегледат поръчаните от тях стоки при доставянето им от куриера, преди да ги заплатят.
 • Клиентът има право да откаже поръчка по всяко време.

 

Потребителите са длъжни:


 • Да заплатят цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката, съгласно  настоящите „Общи условия”
 • Да спазват правилата при ползване на предоставяните от “АРЛЕН БГ” ООД продукти и услуги
 • Да не нарушават чужди права и интереси като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.
 • Да не извършват злоумишлени действия.
 • Да проверят дали съдържанието на пратката съответства поръчката, преди да заплатят цената. Със заплащането на цената на поръчката и доставката и полагането на подписа от потребителя върху документите за доставка, последният дава своето съгласие с вида и съдържанието на доставката.

 

 

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН NUGGELASULE.BG

 

NUGGELASULE.BG не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупените стоки, дължащи се на различните видове екрани на компютрите и техните настройки.


NUGGELASULE.BG може да разчита на съвет от производителите при предоставянето на информация, или съвет в този сайт, в описанието на продуктите, в ревюта и мнения, реклами или по друг начин.  Тъй като  не е производител на продуктите, които продава, “АРЛЕН БГ” ООД не поема никаква отговорност за това продуктите, които продава, да не отговарят на специфичните нужди на потребителя на продукта или за всички загуби, щети или вреди, причинени от такива продукти.


NUGGELASULE.BG си запазва правото да променя цените, наименованията и описанията на стоките по всяко време, без да е необходимо да уведомява предварително своите потребители.


NUGGELASULE.BG като електронен магазин има право:

 • Да отказва поръчки, без да има разходи за потребителя, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация
 • Да редактира съдържанието на уебсайта – като съществуващи цени, условия за ползване, продукти, услуги, информация, снимки и др. по свое усмотрение и по всяко време без предупреждение. Всички нови промени влизат в сила в момента на публикуването им.
 • Да отказва достъп и да анулира регистрации на потребители.
 • Да прекратява, спира или променя предоставяните услуги по всяко време без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите „Общи условия”.

 

NUGGELASULE.BG не поема гаранция за точността и целостта на публикуваната информация за продуктите поради възникнали технически грешки.


NUGGELASULE.BG няма задължението и обективната възможност и не контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.


NUGGELASULE.BG не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.

 


АВТОРСКО ПРАВО


Цялото съдържание на сайта www.nuggelasule.bg - картини, текст, графики, символи, уеб графика, е-мейли и др. данни  са собственост на “АРЛЕН БГ” ООД и неговите доставчици и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права и от законите относно интелектуална и промишлена собственост. Използването без съгласието на “АРЛЕН БГ” ООД на всеки от изброените по-горе елементи се наказва съгласно действащото законодателство. Разрешава се използването на сайта www.nuggelasule.bg само в условията на настоящия документ.

 


ЛИЧНИ ДАННИ

 

Никой не може да види или редактира личната Ви информация, без да знае потребителското Ви име и парола. “АРЛЕН БГ” ООД е регистрирано като администратор на лични данни по смисъла на чл.3 от Закона за защита на личните данни и  се задължава да защитава предоставената от Вас информация. “АРЛЕН БГ” ООД не носи отговорност по отношение на действия,  извършвани  посредством предоставена невярна информация от потребител. Личните данни, записани при регистрацията на клиента, се считат за строго конфиденциални и никога няма да се предоставят на трети лица. Информацията ще се използва единствено и само за изпълнение на поръчката Ви.

 

Телефон за връзка с КЗП: 0700 111 22