ПРОИЗХОД НА МОРСКИЯ ГЛИКОГЕН

 

Гликогенът е начин на съхранение на глюкозата във връзките на въглехидратната молекула, намираща се в мускулите, черния дроб и мозъка. А глюкозата от своя страна е градивен елемент на всички въглехидрати и изключителен енергиен източник.

Морският гликоген, използван от лабораториите на Nuggela & Sule представлява силно пречистена активна съставка, извлечена от мембраната, съединяваща двете черупки на мидата, смятана за една от най-силните мускулни системи в природата.

Използването на Морския гликоген във формулировките респективно осигурява наличие на енергия за активната фаза на растежа на космените фоликули, поради сходството си с епидермалния гликоген.

Предвид факта, че косменият фоликул е най-важният елемент на космената система и е богат на кръвоносни съдове, като допълнение, Морският гликоген има и стимулиращ ефект върху капилярите, отговорни за растежа на нова коса.

 

 

ЗАЩО Е ВАЖЕН ГЛИКОГЕНА ЗА ОРГАНИЗМА НИ

 

Глюкозата е най-важното въглехидратно гориво в човешкия организъм. Клетките я използват като източник на енергия и посредник в обмяната на веществата.

От своя страна, гликогенът като полизахарид на основата на глюкоза, действа като енергиен резерв в организма. Когато организмът изпадне в нужда, гликогенът бързо се разпада на най-простата глюкоза и подхранва тялото с допълнителна енергия.


 


ЗНАЧЕНИЕТО НА ГЛИКОГЕНА ЗА КОСАТА

 

Гликогенът присъства в космените клетки и се метаболизира в човешкия космен фоликул, предимно в епителните клетки на външната коренна обвивка. Използва се като основен източник на енергия за синтеза на протеини по време на процеса на растеж на косата.

Точно през този процес на растеж скоростта на консумация на гликоген е два пъти по-бърза, като по този начин присъствието на гликоген в епителните клетки гарантира наличната енергия през активната фаза на растежа на косата.

 

И тук, ключовото значение на допълнително осигурения гликоген е в следното:

 

  • Заздравява и укрепва косата от корена до върха
  • Придава повече плътност и обем
  • Действа като превантивна мярка против косопад
  • Стимулира растежа на косата, включително и на нова коса