Толкова много е казано за вредните компоненти в състава на козметичните продукти, че по-голяма част от дамите са полудели по козметиката с надпис "Био", "Еко", "Органична". Но спасяват ли те кожата и косата ни? Надяваме се да успеем да дадем отговор в тази статия.

 

 

НАТУРАЛНАТА КОЗМЕТИКА КАТО ТРЕНД

 

Козметичните продукти, съдържащи основно естествени съставки стават все по-популярни и търсени. Всеки ден все повече хора се грижат за себе си с натурална козметика за сметка на конвенционалната такава. Новият NUDE-тренд навлиза във всеки аспект от нашия живот. Да си все по-близо до природата, да живееш природосъобразно, да поддържаш един по-устойчив свят с екологични продукти, това е безценно и си заслужава ВИНАГИ! 


Натуралната козметика се развива във времето и получава привилигирована висока позиция на пазара за красота, превръщайки се в синоним на здравословна и устойчива алтернатива за грижа към себе си. Този вид козметика смело прави крачка напред, защото е видно, че докато обгрижваме себе си, без да правим компромис с качеството и ефективността на продуктите, ние не вредим на околната среда.  

 


НАТУРАЛНАТА КОЗМЕТИКА КАТО СЪСТАВ

 

За да бъде “ЕКО”, козметиката трябва да съдържа в състава си 50% природни компоненти и 95% от тези компоненти трябва да бъдат с естествени.

В екологичната козметиката задължително отсъстват компоненти като: парабени (метил, пропил, бутил), лаурил сулфат, пропилен гликол, вазелини, оцветители, изкуствени ароматизатори. И тук идва въпросът, всеки от нас ли е готов да използва козметика без аромати?!?

 

 

НАТУРАЛНАТА КОЗМЕТИКА NUGGELA & SULE


За разлика от повечето продукти на пазара, в лабораториите на Nuggela & Sulé се проектират само формули, базирани на естествени и традиционни лекарства, устояли във времето, доказали своята ефективност през поредица от поколенията. 

 

„Мощното навлизане на продуктите с естествени съставки на козметичния пазар се случи, защото те предлагат възможност за лична грижа с уважение, както към самите нас, така и към заобикалящата ни среда, при това, по време на целия производствен процес. И в този смисъл, можем да кажем, че Nuggela & Sulé разработва уникални формули, с които постига впечатляващи продукти, с които да се подобрява вида на кожата и косата по естествен начин, независимо дали говорим за мъже или за жени“, уверява Adolfo Remartínez, основател на Nuggela & Sulé. 

 

 

КЛЮЧОВИТЕ НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ В NUGGELA & SULE 

  • Екстракт от лук

Въпреки че е непознат за мнозина, като съставка за козметика, екстрактът от лук е едно от най-популярните традиционни средства за грижа към кожата на главата и косата. Това е зеленчук, богат на кверцетин и серни съединения.

Кверцетинът притежава антибактериални и антисептични свойства и ефективно предизвиква стимулиране на кръвообръщението.

Сярата, известна още като „минералът за красота“, има висока антисептична сила. Приложена върху скалпа и косата, ефикасно елиминира излишните мазнини, бактерии, гъбички, които се образуват от излишната мръсотия или остатъци. Именно затова е подходящ компонент за състава на продуктите за лечение на мазен скалп, коса с мазни корени или себорея). Косата остава чиста за по-дълго време. И в този смисъл, от една страна екстрактът от лук осигурява здравословна среда за растеж на косата, а от друга, стимилира растежа на нова коса.  

  • Морски гликоген

В допълнение към кверцетин и сяра, козметиката на Nuggela & Sulé предлага още една също толкова естествена и полезна активна съставка, наречена морски гликоген.

Тази активна съставка се извлича от мембраната, съединяваща двете черупки на мидата - една от най-силните мускулни системи в природата. 

Морският гликоген или глюкозата е един от най-важните източници на енергия, който организмът ни притежава на клетъчно ниво и играе много важна роля в енергийния метаболизъм на клетките. Гликогенът е източникът на енергия за развитието и растежа на косата. Без този принос на енергия косата може да не се развие с нормален темп на растеж, също така външния вид на косъма може да бъде много фин, чуплив, слаб и безжизнен. Но най-вече, липсата на енергия може да причини загуба на коса и обилен косопад. 

 

 

УСПЕШЕН СТАРТ И ВЪЗХОД В КОЗМЕТИЧНАТА ИНДУСТРИЯ

 

Първият продукт на компанията Premium №1 Shampoo, превърнал се в икона е поектиран именно с тези две съставки: екстракт от червен лук и комплекс Морски гликоген.

престижната лондонска компания за проучвания на пазара Canadean Consumer публикува обявление, в което отразява успеха на марката Nuggela & Sulé като изключително постижение на испанския козметичен пазар в сектора “Грижа за косата”, като обявява: “ Компанията с революционен продукт, направил успушен пробив на испанския пазар: Nuggela & Sulé  и шампоанът с лук Premium №1 Shampoo.  Шампоанът с козметичен подход, проектиран като алтернатива на натурално базираните терапии за лечение на скалпа и косата.”
Ключът към успехът на компанията се крие в два основни фактора:

  • От една страна, ефективността на уникалната му  формула, която впечатлява потребители му с резултатите си. Доказателство за това е, бързата реакция и нарастваща тенденция с препоръки във всички нива от социалната мрежа
  • И от друга страна, нарастването на популярността към консумацията на естествени, природосъобразни и устойчиви продукти.

 

И това се забелязва от всички. Не след дълго започват признания от специализирани издания в сферата на красотата, придружени и със съответните награди.

- Финалист през 2015 с награда от фармацефтичната индустрия “Cosmetics and Pharmacy Awards"

- Финалист с награда от списание за козметика и красота AR Magazine Beauty Awards

- Обявен за най-добрият продукт на годината от модното списание „Moda en las Calles“

- Обявен за най-добрият шампоан от множина, които са го използвали и това може да се прочете в доста публикации в интернет.


 

 

УСТОЙЧИВОСТ И РЕСПЕКТ КЪМ ОКОЛНАТА СРЕДА

 

Името “Nuggela & Sulé” има специален произход и е знак за почит към бога на маорите - Nga Sulé, чиято философия се фокусира върху уважението към природата и правилното използване на нейните ресурси. Това възприятие се предава от предците като знание от поколение на поколение.

“Точно тази философия и този начин на мислене проектират действията на Nuggela & Sulé, които са природосъобразени, устойчиви и с истински респект към заобикалящият ни свят и природата” – споделя Адолфо Ремартинес, основателят на Nuggela & Sulé.