Знаеш ли, че в началото на есента започва регенерацията на косата? И тази коса ще бъде твоята “нова” коса през следващото ти лято. ЕСЕННИЯТ КОСОПАД


Есента е времето на обилния косопад и следователно започва по-голяма регенерация на косата. От октомври до януари можем да обновим до 12 000 косъма. Следователно това е моментът, в който трябва да обърнем най-много внимание на косата си, да полагаме по-специални, сцецифични грижи за нея, както и да подхранваме максимално нашите епителни клетки. 

Целта ни трябва да бъде, 100% подновяване на всеки изгубен косъм, както и 100% гарантиране, че новата коса ще израсте здрава и силна. Обикновено губим от 50 до 100 косъма на ден, но през есента тази загуба се увеличава с до 30%. Затова е много важно да спрем прекомерния косопада и още по-важно да се опитаме да регенерираме до 100% от загубената коса. В тези есенни месеци грижата, вниманието и храненето на космения фоликул са от ключово значение за раждането на нова коса.ЦЕЛ: Възстановяване на 100% от загубената коса


От средата на октомври до края на януари ще имаме възможността да регенерираме около 12 000 косъма, или напротив, да загубим много от тях. Ако средно косата ни расте с 1 см месечно, това означава, че косата, която подновяваме, ще има дължина от 8 см през месец август. Ако косата е имала правилното подхранване и достатъчно енергийно зареждане за генериране на адекватна клетъчна репродукция, тя ще бъде здрава, блестяща и с прекрасен обем. А това ще доведе по-малко косопад през следващата есен.

И като извод може да обобщим, че в идеалния случай тези 12 000 нови косъма, плюс абсолютното здравословно състояние, с което останалата коса продължава да растат, ще ни донесат коса, за която да ни завиждат през следващото лято. А именно здрава, гъста и пълна с блясък и жизненост.


ПРЕПОРЪКАТА НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ


За да кажете СТОП! на СЕЗОНИЯ косопад и да произведете "нова" прекрасна коса, с която да се гордеете, спциалистите от Nuggela & Sule препоръчват следните малки стъпки:


  • Започни с превенция на косопада - СЕГА

Още преди да е започнал есенният косопад, започни да прилагаш ампули против косопад в скалпа. Те ще укрепят, подсилят и заздравят косъма от корена. Той ще бъде защитен от увреждане от външни агресори. Това ще повиши устойчивостта му и растежът на новата коса ще е стимулиран. Препоръчваме да направиш 2-месечен курс с ампули против косопад Anti-Hair Loss Ampoules. 


  • Продължете със стимулиране на растежа на косата 

Съветваме те през ноември и декември да стимулираш растежа на косата чрез регенериращи ампули. Активните им съставки спомагат за подхранване на космените клетки и подобряване на метаболизма на зародишните клетки. Резултатът е по-силна, по-плътна и по-здрава коса още от началния стадии. освен това допълнителната енергия, която ще донесат би допринесла за по-бързия растеж на косата. За постигане на оптимални резултати, направете 2-месечен курс с регенериращи ампули за стимулиране на растежа на косата Hair Regenator Ampoules. 


    • За финал, максимално подхранване на косата

    Допълнителното подхранване на косата отвътре ще допринесе за повече укрепване на космения фоликул, както и за заздравяване и придаване на обем на косъма. А това ще си проличи и отвън, защото косата ще се сдобие със здравословен блясък от корена до върха, както и с изравнена и гладка повърхност, изразяваща впечатляващ разкош. Използвай мултивитаминни или енергизиращи ампули за коса, за да дариш косата си с много подхранващи витамини и чиста енергия. Те са твоят луксозен разкрасител за коса.     Ние вярваме, че всяка жена е уникална по своему. А с козметиката може да подчертава своята индивидуалност по един красив и естествен начин, но само ако е подбрана правилно. Екипът на Nuggela & Sule Bulgaria е готов да ти помогне в избора на козметични продукти, съобразени с твоя тип коса, скалп и проблем за решаване. Очакваме въпроса ти! 
     Обади ни се: 0876 816 333 от 10:00 до 18:00ч. в работни дни.