Меню
Количка

Съвети и Q&A
Всички продукти Nugela & Sule: 

 • са тествани под строг дерматологичен контрол и са с отлични резултати
 • са акредитирани с официално признание от Националния фармацевтичен кодекс  Начин на приложение на шампоаните Nuggela & Sule

 

Всички шампоани на марката са с висока ефективност и качеството, поради което е необходимо да се следва определен начин на приложение.

 

 1. Взема се малко количество от шампоана върху дланта (малко количество е напълно достатъчно, дори при дълга коса).
 2. Емулсира се между дланите с добавяне на вода, за да се активира формулата.
 3. Разнася се върху мокра коса и скалп
 4. Масажира се 2-3 минути скалпа и косата до образуването на пяна (масажът е задължителен, стимулира кръвообръщението и спомага за усвояване на активните съставки от шампоана).
 5. Изплаква се с вода.
 6. Цялата процедура се повтаря отново, за да се увеличи ефекта на съответния специализиран шампоан.
 7. След това се прилага балсама Imperial Supreme Conditioner или маската South Beach, ако косата е с по-изтощен или силно увреден вид.


______________


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

_____________Шампоаните Nuggela & Sulé просто обикновени шампоан ли са или …?

Не. Те не са като обикновените шампоани. Nuggela & Sulé шампоаните са много повече от това. Те са проектирани да действат като капилярна терапия, но под формата на премиум шампоан. Което означава, че докато миете косата си, прилагате и капилярна терапия, която стимулира растежа на косата. И най-хубавото е, че прилагате капилярната терапия без да е необходимо да излизате от под душа и да нарушавате ежедневието си. Тъй като не са просто шампоани, задължително следвайте инструкциите за уптореба.Защо са необходими две измивания с шампоаните Nuggela & Sulé?

 • При първото измиване шампоанът образува по-малко пяна в сравнение с второто измиване. Това е нормално и е така, защото първото измиване премахва всички мазнини, остатъци от стилизанти, наслагвани замърсявания от ежедневието и др.

 • При второто измиване, скалпът и косата вече са чисти и способни да приема и усвоява активните съставки от формулата на шампоана с цел укрепване на косъма и подобряване качеството на косата. Шампоаните на Nuggela & Sule имат ли аромат на лук?

Абсолютно, не! Формулата е проектирана по начин, който не оставя ароматни следи на лук нито докато измивате косата си, нито след като сте я изсушили. Ароматът на шампоаните е съвсем натурален, наподобяващ прясно окосена трева с лек привкус на лимон. Уханието е леко, деликатно, допринасящо за усещане за чистота и близост до природата.Образуването на пяна индикатор ли е за по-висока ефективонст на шампоана?

Не. Количеството пяна не е знак за ефективност на шампоана. Всъщност, ако сравним конвенционален шампоан и висококачествен шампоан, първото нещо, което се забелязва е липсата на богато образуваща се пяна. Пяната е показател за по-голямо количество повърхностно активни или сулфатни агенти (химически елементи в състава), които могат да увредят косъма, като най-често го дехидратират. Химическите елементи в състава елиминират естестевните липиди, които кожата произвежда и така довеждат до раздразнения, сухота на кожата и косата. 

Шампоаните Nuggela & Sule генерират малко пяна. Те са проектирани с висока ефективност и формулите им са с висока концентрация на активни състваки. Това е и причината да образуват по-малко пяна при първото измиване. Но при второто измиване, поради високоефикасното почистване, те произвеждат повече пяна и при упражняването на капилярния масаж, кожата и косата са способни да приемат активните състваки. Затова е задължително да следвате начина на приложение на шампоаните, за да извлечете максимална полза от тях. 


Може ли шампоаните Nuggela & Sule да се редуват?

Да. Ако за първи път ще използвате шампоан Nuggela & Sule, препоръчваме да започнете с No1 Premium Shampoo. Прилагайте шампоана в продължение на поне 3-4 седимици.  седмици и ако е възможно 1 месец.  Не се притеснявайте, ако в първите дни установите, че косата не е толкова мека. Това се дължи на формулата, която е без съдържание на парафини и силикони. Не прекратявайте употребата. След кратък период от време, косата успява да възстанови естествения си баланс, мекота и движение, и дори изглежда с подсилен блясък и обем.

След 1 месец можете да редувате с останалите шампоани Nuggela & Sule. Ако използвате ежедневно Premium Shampoo, препоръчваме кератиновия шампоан Polynesia Keratin Shampoo да използвате поне 1 път в седмицата.  Могат ли шампоаните Nuggela & Sulé да се използват всеки ден?

Да. Шампоаните са с висока ефективност, но с нежни, pH балансирани формули, което позволява ежедневното им изполване. И едновременно с почистването, ежедневно стимулират и растежа на косата. Безценно!Подходящи ли са продуктите на Nuggela & Sulé по време на бременност и кърмене?

Да. Всички продукти на марката, с изключение на хранителната добавка Martinn са напълно безопасни за употреба по време на бременност и кърмене. Те са козметични продукти, които се прилагат върху косата и скалпа, поради което не представляват никакви противопоказания.Шампоанът Nuggela & Sulé подходящ ли е за всеки тип коса и скалп?

Да. Шампоаните са създадени да работят и да оказват здравословно повлияващ ефект, независимо от типа на косата – от нормална, през суха до мазна.

 


Могат ли деца да използват шампоаните на Nuggela & Sulé?

Да. Всеки човек, независимо от възрастта си, може да използва шампоаните ежедневно, дори и ако е дете. Препоръчваме децата да са на възраст над 3 години. Всички ли шампоани Nuggela & Sulé помагат против косопад и стимулират растежа на косата?

Да. Всеки от шампоаните е формулиран с екстракт от червен лук и морски гликоген. Именно тези две съставки спомагат за укрепването на косата и ускоряват растежа на косата, като удължават анагенната фаза (фазата на растеж на косата) от цикъла на косата.Има ли шампоан, който е подходящ за вегани?

Да. Разполагаме със 100% зелен шампоан, подходящ за тези, които следват вегетариански или вегански режим. 100% зеленият шампоан Nuggela & Sulé укрепва косата, тъй като осигурява във всяко измиване концентратна доза морски протеини (от водорасли Нори) и растителни протеини (от мака). Тази формула е обогатена със 100% зелени активни съставки, като Фо-ти, осигуряващи по-голяма здравина, обем и дебелина на косата.Какво лечение на косата трябва да използвам, ако косата ми пада много?

Най-доброто нещо, което може да се направи е комплексното лечение на косопада, изискващо постоянна грижа - както локално, така и с хранителни добавки. Комплексната грижа покрива всички необходими нужди на организма от протеини, витамини, минерали и др, за да се спре и/или намали загубата на коса. Препоръчваме следното:

 • Премиум шампоан Nº1 Premium Shampoo
 • Балсам Imperial Supreme Conditioner
 • Ампули против косопад (минимум 2 месеца лечение) Anti-Hair Loss Ampoules
 • Хранителна добавка Martinn (3-месечно лечение)


Кой шампоан да използвам, ако имам мазна коса: премиум шампоан Nº1 Premium Shampoo или епигенетичния шампоан за мазна коса Shampoo For Greasy Hair?

Важно е дада се установи разликата между нормалната себорея и патологичната себорея.

 • Ако косата се омазнява поради излишък на себум и няма други симптоми като сърбеж или лющене, се препоръчва да се използва премиум шампоана Nº1 Premium Shampoo. Той спомага за контролиране на себоотделянето, като същевременно осигурява високо ефективно почистване, поради наличието на серни съединения в състава си от червения лук.
 • Ако косата има омазняване, последвано от мазен пилинг, възпаление на скалпа и косопад, препоръчваме даепигенетичния шампоан Epigenetic Shapoo For Greasy Hair. Освен че регулира себума, успокоява скалпа и спомага за преодоляване на тази патология.Каква е разликата между лечебните ампулите против косопад и регенерация на косата и ампулите с мултивитамини и кератин?

Както подсказват собствените им имена, терапевтичните ампули изискват проследяване. Терапията е успешна, когато се извърши приложение на поне 8 до 10 ампули.

Докато мултивитаминните и кератиновите ампули действието е незабавно, резултатът е видим мигновено в момента на тяхното прилагане.Кое е препоръчтелното време за приложение на лечебните ампули – сутрин или вечер?

Кремовете за лице се разделят на дневни и нощни – същото правило важи и за капилярните терапии върху косата и скалпа. Дневните процедури са фокусирани върху защитата на косата от външни агресори (UV лъчи, замърсяване, студ и др.), докато нощните процедури са по-ефективни по отношение на усвояването и проникването на активните съставки.
Nuggela & Sulé препоръчва прилагането на терапевтичните ампули против косопад и за регенерация на косата да се извършва вечер, преди лягане и по възможност на идеално чиста коса и кожа на главата.

 

Ако имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас.